Entrevista de Reempresa i de El Punt Avui

Entrevista de Reempresa i de El Punt Avui

Si voleu conèixer una mica mes de la nostre historia a Model-in, a continuació us deixem una entrevista que ens va fer Reempresa (iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot la Fundació Privada cp’Ac, amb la col·laboració del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que funciona com espai físic i virtual per coordinar els serveis efectius de recolzament al cedent i al reemprendedor en processos de reempresa.)

 

 

“Pensem que si de veritat tens ganes i il·lusió per fer-ho s’ha de ser valent i tirar endavant!”

Publicat el 29-09-2015

 

| Nom i cognoms del reemprenedor: Bibiana Capell Dellunde i Marta Sastre Llonch
| Data de la formalització de la compravenda: 29 de Juliol de 2015
| Activitat actual: Esteticista. Centre D’estètica
| Número de treballadors: 2 sòcies

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?  

Formació bàsica d’ESO, a partir d’aquí ja ens vam decantar pel món de l’estètica, on vam fer un Cicle Formatiu de Grau mitjà en Imatge Personal, va ser també quan ens vam conèixer, un cop finalitzat el Cicle Formatiu de Grau Mitjà vam realitzar les provés d’accés de Grau Superior, un cop finalitzades, seguidament vam començar el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Estètica Integral.

 2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa? 

Actualment l’activitat de la nostre empresa és oferir una gran varietat de serveis estètics i de benestar general.

3. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

Sempre havíem pensat que a la llarga volíem tenir el nostre propi centre d’estètica, però sense haver pensat en la possibilitat de ser sòcies,  per poder oferir i treballar de la manera que més correcte, i poder dedicar-nos personalment a cada client d’una manera individual i cobrir de la millor manera les seves necessitats. 

Una de nosaltres ja havia treballat a l’empresa, i sabent que el centre es traspassava vam decidir començar el procés.

4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?

El centre estava en cessió per jubilació ja feia un parell d’anys, i principalment només ens vam informar de les condicions de traspàs, a partir d’aquí vam valorar que era una bona oportunitat i que estàvem absolutament qualificades per tirar endavant la iniciativa.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils? 

Des de el moment en que vam decidir fer aquest pas fins que hem pogut obrir han passat 3 mesos.

El tema de la negociació de traspàs va ser fàcil i ràpid, el més costós va ser el que posteriorment va venir, tema de papers, entitats bancàries, que va tardar més del esperat

6. De quina manera ha finançat la Reempresa? 

A través d’un préstec bancari.

7. Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Si, durant el procés de gestionament de papers i d’entitats bancàries, veníem al centre per observar la forma de treball actual de l’antiga propietària, per seguir oferint el mateix mètode de treball, i per també oferir-ne de nous, i tan mateix que les clientes habituals ens coneguessin.

8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?

Efectivament ens hem assessorat per un gestor, durant tot el procés.

9. Què us ha aportat Reempresa? 

Reempresa ens ha aportat facilitats a l’hora de reemprendre el negoci, i una gran ajuda.

10. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?

Si, ens han assessorat, i ens ha ajudat molt.

11. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Si, estem completament d’acord en la reempresa d’empreses ja que en els moments que està passant el nostre país econòmicament, fa respecte i és difícil fer aquest pas, ja que no saps com anirà i si te’n sortiràs, però pensem que si de veritat tens ganes i il·lusió per fer-ho s’ha de ser valent i tirar endavant.

I assessorant-te amb reempresa veus millor una perspectiva de futur, t’ajuden i et posen facilitats per poder crear la teva empresa.

12. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Tot i que fa relativament poc que hem reemprés aquest negoci, estem molt satisfetes de la decisió que hem pres, i d’haver fet aquest pas. 

13. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Que s’assessori bé abans de fer tot el procés, que tingui paciència que els principis tots son durs, però a la llarga recompensa i estàs orgullós del que has fet.

 

Link:

http://soc.reempresa.org/esl/Actualidad/Testimoniales/Casos-d-exit/Pensem-que-si-de-veritat-tens-ganes-i-il-lusio-per-fer-ho-s-ha-de-ser-valent-i-tirar-endavant!

  • Model-In
  • C/ Francesc Ciurana, 21 Baixos
    17002, Girona
  • 972 21 07 44
  • Adreça electrònica: info@model-in.cat
  • Segueix-nos a:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació del nostre lloc web. Pot canviar la seva configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies

X